Ticho

Ticho

Ticho

Co je to ticho a kde jej hledat?

Možná je ticho světem jen pro svůj vlastní svět - pro ticho - aby bylo. Pro svět bez válek a nenávisti, zloby, zrady,... možná i bez radosti a štěstí. A nás možná těší, že existuje právě tento svět, který nemůže nikdo zničit a který tu bude, až jednou pominem a jsme a můžeme být šťastní, že jsme jeho součástí. A i kdyby se přes to všechno ticho, které je a kterým jsem, zdálo, že jsem smutný, vždycky se budu v skrytu duše radovat, protože vím, že uvnitř mě je kus ticha - místo, kdy můžu být kdekoliv doma.
Možná je ticho místem, kdy můžeme být spolu my, co jsme sami, i když jsme vzdálení tisíce mil. A možná na druhém konci ticha čeká někdo právě na mě a čas je zeď, která brání našemu setkání.
Ale možná je mé ticho příliš mé na to, aby mohlo patřit i někomu jinému a čas je zdí vyšší a delší než mé touhy a přání a která mne odděluje od ostatních.
Možná má každý kus svého ticha, které nás dělá námi a možná... je-li ticho zase jen pro ticho, jsou naše já zas jen pro naše já a právě ticho je to, co nás dělá sobeckými.
Tak k čemu je pak všechno to ticho?
Poslal(a): Sir..., 7.11.2006

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 09:26:17.