Lež a nebo pravda?

Lež a nebo pravda?

Lež a nebo pravda?

Existuje koloběh vody, života.. existuje i koloběh lží?
Bohužel, existuje.. Ptám se proč?
Proč ničíme to, čemu se říká pravda, upřímnost? Proč ničíme vztahy přátelství, lásky a rodinné, lží ? Ze lži se již nedá uniknout..
Jednou zalžeš a musíš lhát dál , aby se lež neprozradila.. co nám to dává žít ve lži?
Uspokojení? Konec strachu? Nemyslím si..právě když zalžeme, náš strach musí stoupnout v tom jestli se naše lež neprovalí...
Když mi člověk zalže, bolí to...když pokračuje ve lži a nepřizná se, je to pro mě horší... Chce se mi umřít kolik za den slyším lží.. Když jsem byla malá, ano vymýšlela jsem si.. Kdo ne? Kdo nechtěl být „super“? Kamarádka mi říkala, ještě když chodila do 2. třídy, že má doma lexikon a z něho si každý večer vyčaruje lampičku a počítač, na kterém si hraje.. Já jí to věřila. Říkáte si, že jsem byla možná hloupá.. Ale co je krásnější než dětská nevinnost a naivita? Nic jsme nevěděli, stačil nám balíček koní, pokémonů, skákat přes gumu, hrát na schovku .... Pak postupem času jsem začla chápat, co je to lež...co to znamená lhát, co znamená když někoho zraníš lží... Co znamená odpustit, a taky přestat lhát...Já jsem to pochopila, proč to nechápou i jiní? .. S pravdou nevyslovenou je to hrozné... s vyslovenou lží je to jestě horší.. Proto se ptám.. Má člověk zůstat čestný kterého si lidi váží, že nikdy nelže, ale taky k vůli pravdě ztrácí kamarády, a nebo lhát a být pro sebe přetvářka, hajzl, srab? .. Je horší svědomí a nebo být pravdomluvný?
Leoš Mareš to řekl přesně.. Lži jsou jako déšť, a už zase prší...
Lež má krátké nohy, a prý daleko neuteče... ale napadlo vás někdy že lež může být rychlá?? Rychlejší než pravda?..
Poslal(a): forewerGirl, 8.1.2007

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 10:43:47.