láska jako dobro a zlo

láska jako dobro a zlo

láska jako dobro a zlo

LÁSKA JAKO VEČERNICE PLUJÍCÍ TEMNOU OBLOHOU

Jaká je v pohádkách nejsilnější emoce? Říká se, že láska.. Jaký je v životě nejsilnější cit? Odpovědět na tuto otázku už tak lehké není. Kdybychom se zeptali lidí, co je pro ně v životě nejdůležitější, odpověděli by většinou, že zdraví, peníze, spokojenost. Proč mezi nejdůležitější věci na světě nepatří touha milovat a být milován?
Co je to vlastně láska? Je tak jedinečná jako je jedinečný každý z nás. Pro každého znamená něco jiného. Pro někoho vyjadřuje důvěru, upřimnost, vzácnost, vodopád štěstí. Pro jiného, bolest, trápení, zklamání. Nikomu není lhostejná. Pro někoho to je klidně i večernice plující temnou oblohou, zkrátka to, že láska je všechno, je všechno co o ni víme.
V dnešní uspěchané a stresuplné době lidé nemají na lásku čas. Starají se aby si vybudovali úspěšnou kariéru, vydělali co nejvíce peněz. Ze začátku přicházejí domů unavení a hned usnou. Ale s postupem času si začínají uvědomovat, že usínají sami, že je doma nikdo nečeká. Sice mají peníze, kariéru, vysoké postavení. Ale ve svém životě jsou na to všechno sami. Život bez lásky je prožitý jenom z půlky. Protože prožívají jenom svoje štěstí a svůj smutek, ale když jsou zamilovaní, žijí zároveň i život toho druhého a s ním pak prožívají i jeho štěstí a jeho smutek. Teprve potom žijí plnohodnotný život.
Vím to já, víš to ty a ví to i oni. Láska není jenom kouzelná víla, co Tě odnese do Země Nezemě, zahalí tě do růžového závoje a vplétá Ti do vlasů okvětní lístky růží. Láska je zároveň to, co nás ničí a sráží na kolena. Je oceánem našich slz a pouští našich nářků. Láska je jako odraz na vodní hladině, je tak blízko a když se ho dotkneš, zmízí.
Každý by si měl na lásku najit ve svém životě místo. Protože láska, ta která nás sráží na kolena, nás zase donutí vstát a jít dál. Láska nám dává nadějí že zítra zase vyjde slunce, že tam někdena nás čeká naše životní láska. Někdo s kým budeme chtít zestárnout.
Poslal(a): Quincis, 16.12.2007

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 10:21:35.