Drogy a dnešní mládež

Drogy a dnešní mládež

Drogy a dnešní mládež

Dalo mi to docela dost času ... ani ne to napsat, jako spíš upravit vhodně slova :)

Dělala jsem to hlavně kvůli slohové práci na češtinu, má to být úvaha. Spíš mi to přijde jako referát, ale snad se stím učitel spokojí. Já stím spokojená jsem :)

--------------------------------------------------------------------------------

Drogy a dnešní mládež

Dlouho jsem uvažovala nad tím, jak začít toto téma. Není jednoduché vyjádřit všechny moje pocity, názory a myšlenky.
Pod pojmem "droga", si určitě každý představí něco jiného, ale téměř vždy se jedná o návykovou látku. Je to látka, která se jeví jinak, než jaká doopravdy je. Jemná navenek, drsná uvnitř. Ze začátku z ní má člověk krásné pocity - změna vnímání, útlum nebo naopak povzbuzení, zatímco si jeho tělo pěstuje závislost a je zevnitř ničeno. Nejdřív je to zábava. Zábava, která končí mnohdy smrtí, nebo totálním úpadkem osobnosti.

V minulosti lidé ani nevěděli, co to droga je. Nemluvilo se o tom a brát drogy bylo ponižující a to největší zlo, co jste mohli napáchat. Když se podívám do současnosti, je tomu naopak. Teď je braní drog tzv. "in"a kdo nebere drogy, nebo je nezkusil brát, je označován za sraba, nebo člověka, co se neumí bavit. Zkoušela jsem se zamyslet, proč lidé začínají brát drogy i přesto, že vědí o všech rizicích spojených s nimi. Spousta lidí, co začalo s drogami se k nim dostalo přes kamarády. Kamarád nabídne se slovy "tak dej si, nebuď srab" - nebo "nekaž partu" a ten člověk i když třeba nechce, si drogu vezme jen kvůli tomu, aby nebyl vyřazen z party, aby byl respektován mezi vrstevníky, nebo aby unikl ponížení. Další místo, kde se člověk často setkává s drogou jsou diskotéky, herny, kluby, popř. hospody nebo bary. Důvod přijmutí drogy je asi stejný. Nezůstat pozadu. Vyrovnat se vrstevníkům. Být jako ostatní.
Ale má cenu platit za to takovou daň? Platit za to, že se vaše tělo pomalu ničí? Platit za rozvrácené vztahy, platit za úpadek osobnosti, platit za pohrdání okolím … platit za zkažený život … kupovat si smrt ….
Poslal(a): martasekk14, 15.6.2008

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 05:57:39.