Přátelstwí..

Přátelstwí..

Přátelstwí..

Přátelství.Deset písmen,ale pro mě mnoho znamenajících.Přátelství.Jedno slowo, ale tolik je w něm obsaženo.
Dokázali jste si někdy předstawit žiwot bez prawych kamarádů?Bez přátel?Já tedy né!Pravého přítele Ti nikdy nikdo nemůže nahradit.Wíte, za kým jdu, když je mi smutno, když mě něco trápí? Že newíte?! Za přáteli. Za přáteli, kterým důwěřuji. Myslím si, že celé přátelství je založeno na důwěře a porozumění. Copak se můžete přátelit s někým, komu newěříte a s kým si nerozumíte?Asi by to nešlo. Když nad tím přemýšlím,tak šlo...
...Ale! To by nebylo to práwé kamarádstwí. Lidé, kteří jsou "falešní" a záleží jim jen na sobě na takowé kamarádstwí hrát umí. Říkáte si, co z toho mají? Sama newím. Snad dobrý pocit, že si někoho můžou podřídit. Lituji je. Teď si asi říkáte, že jsem blázen. Proč takowých sobeckých lidí litowat? Proč? Nic Wás nenapadá? Zažili jste někdy oprawdowé přátelstwí?
Je to nádherný pocit, být s někým jako spřízněná dušička. Tolik zábawy, rozhoworů, ale i třeba smutku jen tak nezažijete. Už chápete? Oni, falešní kamarádi, tohle nikdy nezažijí.
Kamarádstwí na celý žiwot. Skwělá wěta, že?!Bohužel jsem nikdy newiděla kamarády, kteří by se nepohádali, kteří by se nemuseli od sebe odloučit, kteří by si tak dlouho rozuměli.. Kamarádstwí na celý žiwot je zázrak a zázraků si wažme!
Každý máme mnoho známých. Ale každého nemůžeme přeci powažowat za přítele. Přítel je někdo, koho dobře známe. A naopak. On také zná nás.
Podle mého názoru nikdo na swětě není sám. Pokud nemá rodinu, má alespoň jednoho člowěka, kterého powažuje za přítele. Každý we swém žiwotě pozná aspoň jednoho člowíčka, kterého powažuje za swé druhé druhé já. Wy určitě také.
Wzpomíky. Wzpomínáte? Když se po dlouhé době setkám s kamarádem, hlawou mi prolítnou wšechny naše společné zážitky. Že Wám taky? A taky o to jde! Mít na co wzpomínat.
O těchto deseti písmenkách bych dokázala tolik napsat. Přemýšlíte Wy o přátelstwí? Myslíte na swé přátelé? Říkáte jim, jak si jich wážíte a jak je máte rádi? Popřemýšlejte! Bez přátelstwí totiž nestojí žiwot za nic...
Poslal(a): Z..., 15.8.2008

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 03:39:25.