Smysl života

Smysl života

Smysl života

Každý člověk si někdy v průběhu svého života začne klást filozofické otázky typu např: Na čem stavím svůj život? ŽIJI vůbec správným způsobem? Co mě čeká po smrti? Kladou si je mnozí, ať nevěřící, či věřící. Odpověď na ně určuje náš vztah ke světu a ke druhým lidem.
Představme si, kdyby vědci objevili něco, co by nám umožnilo žít věčně. Vsadím se, že o zájemce by nebyla nouze! Ale teď nebudeme snít.
Je tu někdo, kdo nám věčný život nabízí. Není to žádný chybující člověk, který nás může podvést, ale dokonalý Boží Syn! Nestačí však jen pasivně souhlasit. Chce po nás, abychom žili tak, jak žil On. A jak On žil? Miloval Boha a bližního.ŘEKL: Nikdo nemá větší lásku než ten, kdo položí život za své přátelé. Svou lásku k nám dokázal tím, že podstoupil ukřižování, čímž nám získal věčný život. Bez Jeho oběti by nás kvůli neunostnosti hříchů lidstva čekalo věčné zatracení. Odplatou za hřích je smrt. Pán Ježíš byl bez hříchu, a proto mohl jako jediný vzít naše provinění na sebe.
Bůh dokáže ze všeho vytěžit dobro. Z největšího mravního zla - zabití Jeho Syna, nám získal věčný život a Ježíšovo oslavení. Bůh je vševědoucí a vidí různé situace z mnohem lepšího úhlu pohledu než my. Stačí jen Mu důvěřovat. I když nám různé zkoušky nemusí být příjemné, můžeme si být jisti, že to je pro naše dobro a na věčnosti budeme ještě Bohu děkovat! Pán Ježíš také došel ke vzkříšení.
Poslal(a): Ludmila, 12.9.2008

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 14:20:45.