Milovat znamená pochopit, že druhý milovat nemusí.

Milovat znamená pochopit, že druhý milovat nemusí.

Milovat znamená pochopit, že druhý milovat nemusí.

Před lety jsem tady psala jako Miliho Mili jak jsem šťastná, jak jsem našla člověka, který ke mně pasuje jako klíč do zámku a jak už nikdy nebudu věřit na lásku, pokud se rozejdeme.
Po necelých pěti letech mé srdce vyslechlo ortel "Momentálně tě nemiluju, a nevím jestli to půjde zachránit, z mé strany jsme na mrtvém bodě" a tak trochu se mi v tu chvíli zbořil svět. Jak už jsem tu kdysi psala, láska je vážně slepá - pro lásku jsem ani neviděla, že ona láska po špičkách tichounce odchází z mého života. Až za sebou hlasitě zabouchla pomyslné dveře, bylo pozdě.. na všechno. Jsou to už dva měsíce, co jsem sebrala poslední zbytky odvahy a sil, a odstěhovala se z našeho bytu. A víte proč jsem šla? Protože jsem ho milovala. Viděla jsem, jak se trápí kdykoli mě vidí, protože on viděl, že se trápím já. Neuměli jsme spolu sedět v jedné místnosti, nad námi se vznášela strašná bouře, která ale nebyla ani vidět, ani slyšet - jen cítit. Být tam spolu ještě teď tak se naše láska změní v nenávist - a to si nezasloužíme. Tak jsem bez rozloučení, ze dne na den, zmizela z bytu, z jeho života...
Často na něj myslím, dala bych nevím co za to, abysme se vzali za ruce a řekli si "Pojď, vždyť my se máme rádi, tohle zvládneme". Nikdo to na mě nevidí a neuvidí, ale já v sobě svádím boj. Miluju ho, a z lásky ho nechám jít. Budu ho dál nosit v srdci a ke štěstí mi bude stačit, že je šťastný. A to je ta pravá láska o které se všude mluví - milovat a nechat žít. Milovat a nečekat nic nazpět. Jak už jsem kdysi psala "Milovat neznamená vlastnit".
Budu ho celý život uchovávat ve svém srdci, tam na něj nikdo nemůže. A teď mě omluvte - musím jít dál, cesta je ještě dlouhá, klikatá, trnitá a plná překvapení...třeba na ní ještě někdy potkám lásku.
Poslal(a): (Ne)miliho (ne)mili, 3.11.2009

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 15:18:49.