Zpověď 158

Zpověď 158

Zpověď 158

Co se děje v noci, když člověk spí? Pro obyčejného člověka jsou takové věci naprosto skryté a pak když je vidí ve večerních zprávách, tak se jen divý a nechápe, že se něco takového může stávat. Bohužel opak je pravdou a televizní noviny ani bulvár neukáže celou věc v jasných očích. Jsem pořádkový policista a tak o nočním životě můžu již napsat celou knihu a o osudech lidí to platí také.

Jezdíme po celém městě a jen doufáme, že noc bude klidná a že se alespoň nestane nějaká tragédie. Každý z nás je sice vycvičený na určité situace,ale jsme jen lidi a když se například ve vysílačce ozve,ab jsme jeli na ozbrojené přepadení,tak nám hlavou běží nejrůznější představy a adrenalin by se dal srovnávat skokem z letadla. Je neuvěřitelné, jak v té chvíli začne lidské tělo pracovat. Strach, odhodlání, pravidla, taktika a hlavně pud sebezáchovy. Každý z nás si přeje hlavně jít ráno zdravý lehnout a obejmout své přítelkyně, manželky nebo milenky. Náplní naší práce jsou i další věci, které když spíte,tak vám přijdou malicherné,protože jste doma. Rvačky po restauracích, domácí násilí, drogově závislý, autonehody, požáry, drobné krádeže a mnoho dalších. Je toho mnoho a každá situace je jiná.

To že nám lidé často nadávají, když projíždíme okolo nich, tak na to jsem si již zvykl. Nakonec když jim teče do bot,tak ti co nadávali,tak volají. Jsem stále ve stejné uniformě,ale nadávky neslyším. Je to snad tím, že se ten člověk změnil? Pochybuju. Děláme svou práci jako miliony ostatních a každá práce má svoje.
To že se stávají tragédie, tak s tím se člověk při takové práci vyrovná, ale to že je mezi lidmi čím dál větší nevraživost a závist,tak to mně děsí. Nemusíte jezdit po nocích jako já a nebo dělat práci jako já, ale stačí otevřít oči. Nejvíc energie mi dává,když si mohu povídat s někým, kdo má rozum.

ROZUM NENÍ JEN TO, CO ČLOVĚK ŘÍKÁ, ALE I JAK SE CHOVÁ.
Poslal(a): Pepa Michálek, 18.3.2011

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 23:07:37.