Pojem láska?

Pojem láska?

Pojem láska?

LÁSKA

Láska je pro někoho pouhým slovem. Pro druhého je to cit,který ho doprovází životem.Člověk po celý svůj život potkává miliony lidí.Každý je jiný.Proto jsem položila jednoduché otázky 6 lidem-kombinace dívek i chlapců.Někteří odpovídali ve větách a druzí ve slovech.

1)Co je pro tebe láska?
2)Myslíš si, že je potřebná pro člověka a proč?
3)Jaké slovo by se dalo přirovnat k lásce?

Dívky:
A:
-Láska je pro mě radost i závazek. Potřeba jeden druhého.
Ano je. Člověk podle mě není schopný být sám.
Napadá mě slovo štěstí.
B:
-Nejdůležitější věc na celé téhle planetce (tedy až po vodě, jídle, vzduchu a jiných životě potřebných věcích).
-Nad tím není nutné ani přemýšlet. Každý, kdo měl někdy někoho rád, sám dobře ví, že s láskou je ten svět aspoň trochu "zvladatelný".
-Dle mého názoru se nedá přirovnat.
C:
- Pro mě je láska a člověk,kterého miluji-vše.Láska je totiž jediná věc,kterou můžeme "ztratit".Náš koníček ani oblíbený plyšák nás nikdy neopustí.Láska Ta může kdykoli odejít, proto je pro mě na prvním místě, potřebuje největší péči,aby nikdy neodešla.
-Znám lidi, pro které není nic.Lidé, kteří žijí opíjením a kamarády,na lásku nevěří.Oni jednou přijdou na to, že mít někoho spolehlivého po svém boku, je to nejkrásnější,co může být.Myslím si, že je potřebná. Láska X nenávist-bez jednoho by nebylo druhé.
- Nejde k tomu nic přirovnat, každý člověk to vnímá jinak.

Chlapci:
A:
-Je to cit k druhému člověku.Či nějaký „vztah“ k věci,která je pro nás důležitá.
-Pro mne ano.Jelikož se řídím příslovím „miluj a budeš milován“.
-Procentuálně vyhrálo pivo.
B:
-Oddanost k druhému člověku.
- Každý je na tomto světě důležitý,jinak by tu nebyl.Tedy i láska.
- Věrnost také důvěra.
C:
- Láska je pro mě takový mučící nástroj ,kterým tělo mučí samo sebe.Když je opětovaná-cítíš se jako v nebi .Pokud není -trápíš se ,ať se jedná a jakýkoli druh lásky ,vždy se vystřídá obojí.
-Myslím si, že je velmi potřebná.Bez ní bychom byli hrozně osamoceni.Předpokládám ,že by nás to tu bez lásky nebavilo.Láska je hezká věc,ale je to i určité břemeno,které nás buď tlačí kupředu a nebo táhne ke dnu.
-Euforie a nebo beznaděj.

Láska má mnoha druhů.Můžeme milovat věci,lidi,zvířata či vlastnosti .Jak bylo znatelné na názorech různých lidí ,každý se zmínil o lásce k partnerovi.Kde je však ta nejdůležitější ?A to láska mateřská.Svým způsobem nás naučili milovat naši rodiče.Dávali nám totiž svou lásku jíž od kolébky.Naše maminky nás milovali už jako své bříško.Byli jsme něco jako poklad.Tatínek byl šťastný,když se dozvěděl o tom,že se mu narodil syn.Ve starším věku se dostáváme do fáze,kdy si myslíme,že nás celý svět nenávidí.Proč by nás,ale měl milovat svět?Naši rodiče nás milují po celý náš život i přes naše občasné výlevy .Naše bolest je i jejich .I to znamená láska-je to propojení duší.Je to strach o druhého.Také se však nedají tyto dvě lásky srovnat.Své rodiče milujete jiným způsobem než vašeho partnera.Milujeme i své prarodiče a domácí mazlíčky.

Abych nebyla jen u názoru ostatních zveřejním zde i svůj názor-na uvedené otázky.
Otázka 1) Pro mě je to pocit,že jsem našla někoho podobného. Také to pro mě,ale znamená propůjčení mě samotné.
Otázka 2) Pro mou osobnost je láska velmi důležitá .Dodává mi pocit jistoty a důležitosti.
Otázka 3) Láska se podle mě nedá přirovnat ke slovu.

Láska je nekonečné téma.Vědci tvrdí,že je to pouhá chemie.Dospělý člověk řekne:“Je to něco jako závislost“.Dítě by možná odpovědělo:“Láska je moje maminka či tatínek“.Odborník na psychologii použije definici a pár odborných vět,přitom si myslí něco jiného.Pes dává lásku najevo svým tělem,vrtí ocáskem či komunikuje hlasitým štěkáním.Kočka se Vám otírá o nohu a sem tam usne na vašem klíně.Koně připomínají lidem důležitost života.To všechno je LÁSKA .Je totiž krásné,když někdo řekne: „Když Ti bude nejhůř, jsem tu vždy pro Tebe“.

Na konec bych si dovolila použit citát:,,Miluji život, protože mi dal Tebe, miluji Tebe, protože si můj život."
Poslal(a): Ms.Poppy, 15.11.2011

Spodek

Stránka generována 30.4.2024 04:28:36.