Jak málo stačí, aby bylo všechno jinak...

Jak málo stačí, aby bylo všechno jinak...

Jak málo stačí, aby bylo všechno jinak...

..Jsi šťastná..alespoň máš ten pocit..
..Pocit, kdy je ti nádherně, všechno ti připadá úžasný, máš radost z věcí, kterých by sis předtím možná ani nevšimla. Přeješ si, aby to nikdy neskončilo. Umíš odpustit, být velkorysá, umíš se bavit, žít..
..Jsi zamilovaná..nečekala jsi to, neplánovala, přišlo to samo..
..Život ti dal lekci, zklamala si se, byla jsi naštvaná na celý svět a proto jsi už nic hezkého ani nečekala..
..A přesto ti život znovu dal i něco hezkého, nečekaného - novou lásku..
Nejdřív jsi nevěřila, ohlížela si se, dívala přes rameno, kyd zase přijde nějaká rána. Vždyť už jsi byla zvyklá. Radost - zklamání, štěstí - utrpení. Věděla jsi, že nic není natrvalo, alespoň u tebe ne..
Nic nepřišlo byla jsi zase šťasná a nebo přece jen? ale o to jsi ještě nevěděla. Bolest dřímala, čekala na příležitost až zase uvěříš, že všechno bude dobrý.
Když jsi nejvíc milovala a začala věřit, přišla rána do zad. Ostatně jako vždy, ale ty jsi to prostě nečekala, chtěla jsi strašně moc věřit, že tentokrát to vyjde.
..Přišla nemoc..Tvoje láska ti začala unikat. Z minuty na minutu se ti změnil život. Zpráva, kterou ti řekli
tě málem položila. Nevěřila jsi tomu. Co se děje? Nerozumím tomu. Nic jsme netušili. Proč já, proč on? NE, NE, NE. To odmítám. To nechci. Prosíííím. Neberte mi ho. Máme spoustu plánů, chceme být spolu. Proč to nikdo nechápe. Chápou, ale nemůžou nic dělat stejně jako já.
..Realita je realita..Sedím u něj, slzy mi stékají po tvářích, čekám až zase otevře oči. Nesmím plakat, o ničem neví, musím v sobě najít sílu a až bude vhodná příležitost mu říci pravdu a přitom se tvářit, že je všechno v pohodě. Musím znovu bojovat. Za něj, za naše štěstí. Jen tak se nevzdám. Mám strach. Nezbývá mi nic jiného než čekat.
.. Jsem na dně.. Nemůžu zastavit příval nových a nových slz. Poznala jsem co to znamená, když se řekne, že někomu puká žalem srdce. Hrozně to bolí. Snažím se to vydržet, ale jsou momenty, kdy bych nejraději všechno ukončila. I přes všechny pesimistické výroky lékařů věřím, že tentokrát to bude jinak. Co jiného mi zbývá než věřit.
.. Zázrak .. Uplynulo mnoho bezesných nocí a proplakaných dnů a nám svitla naděje na pokračování našeho štěstí. Dostali jsme se do výčtu lidí, kteří svůj boj vyhráli, alespoň prozatím. Nevím na jak dlouho a nechci na to myslet. Teď tu moje láska je a já jsem šťastná. Vážím si každého okamžiku, který nám byl dán navíc. Teď už vím, že zdraví, štěstí, láska nejsou jistota, je dar je mít všechny nebo alespoň některé z nich. I tak jsem ráda, že jsem je poznala i když nikdy nevím na jak dlouho.
.. Děkuju ..
Poslal(a): Merlyska, 10.1.2012

Spodek

Stránka generována 3.5.2024 00:43:16.