S kým bych si chtěla vyměnit život?

S kým bych si chtěla vyměnit život?

S kým bych si chtěla vyměnit život?

Je to otázka, na kterou by hodně lidí určitě s radostí odpovědělo, ale když nad tím tak přemýšlím, není to zrovna jednoduché. Existuje spousta lidí, kterým závidíme něco pěkného v jejich životě. Můžeme jim závidět peníze, lásku, úspěch…a další lidské radosti. Jelikož jsem se tady zmínila o závisti, ráda bych podotkla, že podle mě není člověk, který by nikdy neřekl: „Ach jo, já mu tak závidím jeho dobře placené zaměstnání…hned bych si to s ním vyměnila,“ nebo nějakou podobnou větu. Ale jen málo lidí se zamyslí nad tím, co dobrého ho v životě potkalo, co se mu skutečně povedlo. Většina jen zjišťuje, co se děje ostatním lidem a přitom si kolikrát neuvědomuje, co má, ale i prožívá on sám.
V mém dětství jsem si moc chtěla vyměnit život s nějakou princeznou z pohádky. Záviděla jsem jí její roztomilý kukuč, dlouhé zlaté vlasy a hlavně to, že měla, na co si jen prstem ukázala. To, že jí vybíral ženicha pan král, už jsem nějak přehlížela a nedocházelo mi, že to je jedna z věcí, kvůli které bych si s ní život nikdy nevyměnila. Jen, co by mi to pan král oznámil, hned bych byla z pohádky zase doma.
Ve věku, kdy jsem přestala věřit kouzlu pohádek, kdy jsem pochopila, že svět pohádek je jen jeden velký klam a že princeznu nikde na ulici nepotkám, jsem se často začala vžívat do role slavné zpěvačky. Toužila jsem umět krásně zpívat, být slavná a obdivovaná celým světem. Jednoduše řečeno, chtěla jsem si vyměnit život s někým jiným, slavným…Malovala jsem si to v těch nejkrásnějších barvách a zase jako u princezny jsem si neuvědomila jednu podstatnou věc, že být zpěvačkou neznamená jen slávu a popularitu. I ta nejslavnější zpěvačka má určitě hodně problémů a mnohdy i takové, kterým bych se určitě já bála postavit. Jo, je pravda, že jsem si říkala, může se vůbec trápit člověk, kterého miluje celý svět? Ale nikdy jsem si nepoložila otázku, jestli je ten, kým bych chtěla být, zdravý, šťastný… Jestli se někdy i přes velkou popularitu necítí sám, opuštěný …
Od té doby, kdy jsem začala vnímat tento svět trochu jinak a přestala se na něj dívat dětskýma očima jako na pohádku, zjistila jsem, že není takový, jaký jsem si ho jen vysnila.Ani slavná zpěvačka, ani roztomilá princezna nemají určitě život bez mráčků. Každý má své problémy a řekla bych, že existují i horší, než jsou ty moje.Jak se říká: „Nikdo není dokonalý,“ a ten, kdo to o sobě tvrdí, podle mě o skutečném životě ještě skoro nic moc neví.
I když nemám vše, co jsem si kdy v životě přála a není vše, jak bych chtěla, dokážu sama za sebe říct:“Svůj život bych neměnila s nikým.“
Poslal(a): ne.šťastná, 17.5.2007

Spodek

Stránka generována 29.4.2024 13:09:11.