co je to láska?

co je to láska?

co je to láska?

Co je to vůbec láska? Ví člověk, že opravdu miluje? Dokážeme určit, jak opravdu vypadá láska?
Některý člověk se lehce zamiluje, např. do člověka, s kterým byl párkrát venku nebo s kterým krátce chodil. Ale je to opravdu skutečná láska? Někteří se lehce zamilují po velkém zklamání ve vztahu nebo po duševním trápení. Ale je i toto opravdová láska? Nenamlouváme si to? Není to jenom kvůli pocitu někoho blízkého u sebe mít?
Láska je velmi složité a nepopsatelné slovo. Každý z nás prožíváme lásku jinak a jinak ji cítíme. Přesto, když milujeme je to jedna z nejkrásnějších věcí. Nevnímáme špatné věcí kolem, svého milého vidíme jen v tom dobrém světle, udělali bychom pro něho cokoli i dokonce věci, které bychom normálně nedělali a ani bychom o nich nepřemýšleli, dokázali bychom se pro druhého přetrhnout. Láska dokáže člověka mnoho změnit. Bohužel má i nevýhody. Nevidíme to, co bychom normálně viděli. O věcech moc nepřemýšlíme a málo kdy logicky a s rozumem uvažujeme; kvůli tomuto dokáže láska hodně zabolet. Milovaný nás přestane milovat nebo nás opustí a my se trápíme, vyčítáme si věci, které jsme slepě přehlíželi. Nedokážeme se s tím lehce vyrovnat, ale každý jsme jiný. Někdo zklamání dokáže hodit za hlavu, někdo se dlouho trápí. Dá se říci, že prožívání a zklamání v lásce závisí hodně na povaze člověka. Můžeme se pokusit vcítit do lásky druhého, ale nikdo z nás ji nedovede cítit stejně jako druhý.
Láska je něco nádherného, ale není dobré se bezhlavě zamilovat. Zamyslete se sami nad sebou, proč milujete, ať vás to jednou nemrzí. Naučme se také lásku přijímat a rozdávat.
Poslal(a): macca, 8.1.2009

Spodek

Stránka generována 17.5.2024 11:17:01.